1 eBrókerház - Indexek
Index CFD-k
Index CFD-k

A nagyobb piaci indexek kereskedése már közel fél évszázada népszerű a befektetők körében, ám az egyéni kereskedők számára nem mindig volt elérhető. Fejlett technológiánknak köszönhetően kedvenc indexei széles skálájával kereskedhet CFD-k formájában. 

A CFD kereskedés népszerűsége nőtt az elmúlt években és manapság már minden kereskedő számára elérhető (ahol a helyi szabályozások ezt engedik). Az árkülönbözetre szóló megállapodások (CFD) segítségével a kereskedők pénzügyi termékek – például indexek és nyersanyagok – széles körébe fektethetnek anélkül, hogy fizikailag birtokolnák azokat. A CFD-k népszerű, sokat kereskedett termékek – általában határidős szerződések – ármozgásait követik, és lehetővé teszik, hogy az egyéni kereskedők bevett kereskedési eszközök, mint például technikai és fundamentális elemzések segítségével kihasználhassák a piaci irányzatokat. 

 

Az index CFD-kereskedelem nagyszerű módszert kínál az egyes teljes tőzsdék teljesítményének spekulációjára, szemben az egyes részvények és részvények kiválasztásával. Valójában úgy tekintik, hogy az indexált CFD-k kevesebb kockázatot jelentenek, mint az egyes részvények kereskedelme, mivel a kockázatot az egész piacon osztják el, nem pedig egyetlen társaságon. Ez lehetővé teszi a diverzifikációt, mivel az egyes vállalatokat befolyásoló tényezők nagy részét kiveszik az egyenletből.


A CFD pozíció megszerzésével a kereskedő alapvetően beleegyezik abba, hogy egy index árai közötti különbséget egy időszakról a másikra átváltja. Az index CFD-k rendelkezésre állnak, hogy lefedjék a világ összes kulcsindexét, ami lehetővé teszi egy ország kereskedőjének a világpiacokon való részvételét.

 

Tudta-e?

  

A devizapiachoz hasonlóan a CFD-k is egyre népszerűbbek a befektetők körében a tőkeáttétel használatának köszönhetően. Ezzel a gyakorlatban maximalizálhatja vásárlóerejét úgy, hogy csak a kezdőtőkéjét teszi kockára. 

 

A CFD kereskedés előnyei

 

  • Hozzáférés részvényindexek széles köréhez, amelyekkel anélkül kereskedhet, hogy fizikailag birtokolná azokat.
  • Használjon testreszabott tőkeáttételt (ahol ezt a helyi jogszabályok lehetővé teszik).
  • Csökkentse portfóliója költségét index CFD ügyletek nyitásával, versenyképes "spread-ek" mellett, ügylet-nyitási/-zárási jutalékok nélkül.

 

Jelenleg ez a termék a platformon nem elérhető.

 

Kereskedési figyelmeztetés:

 

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. A lakossági befektetői számlák 75,6 %-án veszteség keletkezik a CFD-kereskedés során. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.

 

Befektetési Szolgáltató Zrt.

1072 Budapest, 
Rákóczi út 42.

H - P: 9:00 - 18:00
Szo - V: zárva

tel: +361 880 8400 | fax: +361 880 8440
email: strategy@ebrokerhaz.hu

 

 

Az EBROKERHOUSE által kínált termékekhez és szolgáltatásokhoz való hozzáférést – beleértve a pénzügyi eszközöket is – Magyarországon az eBrókerház Befektetési Szolgáltató Zrt. (H-1072 Budapest, Rákóczi út 42.) biztosítja, melynek tevékenységét a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a III/73.059/2000., illetve a III/73.059-4/2002. számú határozatával engedélyezte és a Magyar Nemzeti Bank felügyeli.


Az eBrókerház Befeketetési Szolgáltató Zrt. az Ügyfelei által az EBROKERHOUSE Online Kereskedési Platformon keresztül megadott megbízásokat az Interactive Brokers LLC. (székhely: Two Pickwick Plaza, Greenwich, CT 06830) felé továbbítja végrehajtás céljából.


A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. A lakossági befektetői számlák 68,00 %-án veszteség keletkezik ennél a szolgáltatónál történő CFD-kereskedés során. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát. A tájékoztatóban található anyagok kizárólag reklám és marketing célokat szolgálnak és semmilyen esetben sem tekinthetőek – sem kifejezetten, vagy hallgatólagosan, sem közvetve vagy közvetlenül – pénzügyi eszközre vonatkozó befektetési tanácsnak, ajánlatnak, vagy befektetési stratégiára vonatkozó javaslatnak. Továbbá kérjük, hogy bizonyosodjon meg arról, hogy befektetéseinek aktív kezeléséhez elegendő idővel rendelkezik-e. A CFD-k származékos pénzügyi eszközök, melyek árát annak a mögöttes terméknek az árából származtatják, amelyre a CFD vonatkozik (például deviza, áru, indexek, részvény stb.). A származékos pénzügyi eszközök (pl. CFD) és az érintett piacok rendkívül volatilisek lehetnek. A mögöttes termékek árai, és ezek hatására a CFD-k árai gyorsan és széles tartományban, előre nem látható eseményekre, vagy a körülményekben bekövetkezett változásokra reagálva változhatnak, beleértve a gazdasági hatásokat, melyek egyike sem ellenőrizhető sem az ügyfelek, sem az EBROKERHOUSE által. A feltüntetett árak és információk a piaci körülmények függvényében gyorsan változhatnak. Amikor Ön a lakhelyétől különböző ország devizájában denominált Forex, vagy CFD pozícióba fektet be, számolnia kell a különböző devizák közötti konverzióval, melyek lehetnek akár pozitív, akár negatív hatásúak. A fenti hirdetésben megjelenített, múltbeli teljesítményre vagy szimulált múltbeli teljesítményre vonatkozó mutatók nem jelentenek előrejelzést jövőbeli eredményekre vonatkozóan. A hirdetésekben kereskedőként megjelenített személyek neve, képe, személyes adatai kizárólag prezentációs és illusztrációs célokat szolgálnak, és nem feltétlenül tartoznak tényleges kereskedési tevékenységet végző személyekhez (a valós adatok adatvédelmi célból bizalmasan kerülnek kezelésre). Minden, a hirdetésben szereplő kereskedő által kinyilvánított vélemény nem valós kijelentés, hanem egy adott eszköz valós múltbeli teljesítményére és azzal kapcsolatos kereskedési tapasztalatra vonatkozó utalás. Minden megjelenített ügylet valódi múltbeli eseményt ábrázol, de semmilyen formában nem indikáció bármely ügyfél korábbi és/vagy jövőbeni ügyleteire, illetve kereskedésére vonatkozóan.