Arabika (ICE Coffee C, KCU15) – korrekció rövidtávon?
Arabika (ICE Coffee C, KCU15) – korrekció rövidtávon?
2015. június 22., hétfő 09:56

6 hete nem látott napi veszteség, erőteljes eladói nyomás mellett kezdte meg 2015 második negyedévét az arabika jegyzése, több, egy időben megjelent negatív hír hatására.

A kávépiac egyik vezető vállalata (J. M. Smucker) 6%-kal csökkentette az árait. Ez a lépés hatással lesz/lehet a piac többi szereplőjére is, másrészt az alacsonyabb nagykereskedelmi árak miatt a pörkölő üzemek is nyomás alá veszik a kávé jegyzését. Gyengülő brazil real és a kínálat várható bővülése szintén az áresést táplálta.

Kína felől is bearish hírek érkeztek, tovább erősítve a nyomást a kávé jegyzésén. Yunnan tartomány egyre növekvő kávétermelésről, növekvő export értékesítésről ad számot.

Mindez nagyban hozzájárulhatott az arabika eséséhez július első napján, piac gyorsan beárazta a kedvezőtlen hírt.

Negatív híreket 3%-t meghaladó eséssel beárazhatta a piac, további jelentős esésre rövidtávon nem számítunk, mérsékelt korrekcióhoz nagyobb valószínűséget társítunk, 129 közelében erős támasz megfoghatja a jegyzést. Pár nap alatt visszapattanhat az árfolyam 131,8 – 132,1 közelébe.

  •  

 

Forrás: RJO chart & eBrókerház Zrt.

  •  

A cikk szerzője (Absolute Return Portfolio portfolió kezelője) az „Absolult Return Portfolio”-ban Coffee “C” future (Intercontinental Exchange® (ICE®) - New York Board of Trade (NYBOT)) long pozícióval rendelkezik szeptemberi terminre.

FOREX Termékeink

Élő árfolyam

Befektetési Szolgáltató Zrt.

1054 Budapest,
Szabadság tér 14.

H - P: 9:00 - 18:00
Szo - V: zárva

tel: +361 880 8400 | fax: +361 880 8440
email: support@ebrokerhaz.hu